Jídlo

KAM NA JÍDLO NA ŠUMAVĚ

Každý má jiné chutě, proto nelze doporučit jen jednu restauraci. Pohostinství je u nás rozvinuté a není problém najít místo s dobrým jídlem i obsluhou, kam se budete chtít vrátit. Dáme vám několik tipů na příjemné prostředí a regionální kuchyni, jejíž obliba roste.

RESTAURACE NA ŠUMAVĚ

Podél Otavy najdete restaurace v každém městě. Kromě toho fungují i stánky u vodáckých kempů a místní malé hospůdky. V létě mají některé restaurace otevřenou terasu. Vybrané restaurace lze využít i k pořádání společenských akcí, firemních setkání a oslav.

Jestliže se chcete výborně najíst i příjemně posedět, jistě vás šumavské restaurace nezklamou. (Neplatí to o Křemelné, jejíž povodí je neobydlené. Tam je nezbytné mít jídlo a pití s sebou.)

TRADIČNÍ ŠUMAVSKÁ JÍDLA

Nejvíce si pochutnáte na dobré rybě, třeba na annínském pstruhovi. Mezi tradiční šumavská jídla patří také zelnice, šterc, šumavská kulajda, bramborová česnečka, medové koláčky nebo chodský koláč.

Vyzkoušejte také místní koutské pivo (výčepní, světlé, světlý ležák, tmavý speciál a tmavý extra speciál), které vaří historický pivovar v Koutě podle 200 let staré receptury. Za zmínku stojí i 13° tmavý Grádl, 12° polotmavý Belgrad a 11° světlý Belveder z minipivovaru v Železné Rudě.

TIPY NA DOBRÉ RESTAURACE